Diede de Groot

Wereldtop strijkt neer in Oss voor Wheelchair Tennis Masters

Van 30 oktober tot en met 6 november is Oss het epicentrum van het rolstoeltennis.

De wereldtop komt naar Sportcentrum de Rusheuvel voor de NEC Wheelchair Singles Masters en de ITF Wheelchair Doubles Masters. De beste rolstoeltennissers van 2022 strijden tijdens dit prestigieuze eindejaarstoernooi om de felbegeerde wereldtitels.

David Haggerty, president van de Internationale Tennis Federatie, feliciteert alle spelers die zich hebben gekwalificeerd voor de 2022 ITF Wheelchair Tennis Masters. Daarnaast hoopt hij dat het evenement veel mensen zal verwonderen en inspireren. ‘De eindejaarskampioenschappen keren voor het eerst sinds 2010 terug naar Nederland. We kijken met heel veel plezier uit naar een week vol spectaculaire topsport. Met een breed programma trachten wij de lokale gemeenschap bij het evenement te betrekken en hen te inspireren.’

Namens Nederland komen veel spelers in actie, onder wie nummers één van de wereld Diede de Groot en Niels Vink. De Groot won dit jaar alle Grand Slamtoernooien. Vink was in het onderdeel quads de beste op Roland Garros en de US Open.

Landgenoten Aniek van Koot, Sam Schröder, Jiske Griffioen, Maikel Scheffers, Ruben Spaargaren en Tom Egberink behoren ook tot de wereldtop en hebben zich gekwalificeerd voor het wereldevenement in Oss.

‘Nederland is een aansprekend en toonaangevend rolstoeltennisland en daarom is het fantastisch dat we de beste rolstoeltennissers van de wereld weer in ons eigen land in actie kunnen zien’, aldus Jacco Eltingh, Technisch en Commercieel Directeur KNLTB. ‘Onze eigen Nederlandse rolstoeltennissers behoren al jaren tot de wereldtop. Met een speler als Diede de Groot, die dit seizoen wederom geschiedenis schreef door voor het tweede jaar op rij alle Grand Slams te winnen, belooft het dan ook een mooi tennisevenement in Oss te worden.’

Voor wie de rolstoeltenniswedstrijden nog niet spectaculaire genoeg vindt, kan zich ook laten verwonderen door de kunsten van Mansour Bahrami. De befaamde baltovenaar, die bekend staat om zijn balgevoel, grappen en grollen op de baan, speelt op donderdagavond 3- en vrijdagavond 4 november demonstratiewedstrijden.

Kaarten voor de 2022 ITF Wheelchair Tennis Masters zijn beschikbaar vanaf € 8,50.

Klik hier voor meer informatie en het volledige deelnemersveld.