NETHERLAND BJKC TEAM 02

Nederlandse meisjes eindigen in top10 op Junior Billie Jean King Cup Finals

Foto: Srdjan Stevanovic

Op de Junior Billie Jean King Cup Finals zijn de Nederlandse meisjes op een negende plaats geëindigd. De Verenigde Staten ging er in Antalya met de wereldtitel vandoor.

Onder leiding van Ralph Kok streden Rose Marie Nijkamp, Joy de Zeeuw en Britt du Pree in een poule met Servië, Japan en Chili om een plek in de kwartfinale.

Servië was met 2-1 te sterk en van Japan werd met 3-0 verloren. Winst op Chili (3-0) betekende dat Nederland als derde eindigde en zich plaatste voor de play-off om plaats 9 tot en met 16.

Na overtuigende overwinningen op Mexico en Egypte troffen de meisjes tot en met 16 jaar in de finale van de play-off hun leeftijdsgenoten uit Spanje.

Marta Sorlano Santiago was met 2-6 6-2 10-8 net iets sterker dan Nijkamp. De Zeeuw bracht de tussenstand in evenwicht door haar enkelspelpartij met 6-7 6-2 10-5 te winnen van Ruth Roura Llaverlas.

Het dubbelspel van De Zeeuw en Nijkamp moest de beslissing brengen. Ook deze confrontatie eindigde in een matchtiebreak. Het waren de Nederlandse junioren die de belangrijke punten net iets beter speelden dan Martina Genis Salas en Sorlano Santiago en de negende plaats via 6-2 2-6 10-5 veiligstelden.

In de finale om de eindzege versloeg Amerika Tsjechië met 3-0.