IMG 20220917 WA0139

Van de Zandschulp en Griekspoor winnen eerste ATP-titel; Rojer succesvol in Stockholm

Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor hebben in Antwerpen het dubbelspel van de European Open op hun naam geschreven. De eindzege betekende de eerste titel op het hoogste niveau voor zowel Van de Zandschulp als Griekspoor.

In de eindstrijd rekende het ongeplaatste duo af met Matwé Middelkoop en Rohan Bopanna. De Brabantse dubbelspecialist en zijn partner uit India waren als tweede geplaatst bij het ATP 250-toernooi, maar moesten met 3-6 6-3 10-5 hun meerdere erkennen in Van de Zandschulp en Griekspoor.

In het enkelspel wilde het deze week niet vlotten. Van de Zandschulp verloor in de eerste ronde van Dominic Stricker en Griekspoor was op dag één niet opgewassen tegen Daniel Evans. Samen sloegen ze zich langs het ene na het andere topduo. In chronologische volgorde werden Cabal/Farah, Malisse/Schwartzman, Mahut/Roger-Vasselin en dus Middelkoop/Bopanna verslagen.

Stockholm
Nederlands succes was er ook bij het ATP 250-toernooi van Stockholm. Jean-Julien Rojer en Marcelo Arevalo pakten de titel door in de finale met 6-3 6-3 te winnen van Harri Heliovaara en Lloyd Glasspool.

Rojer en Arevalo kwamen voor het eerst sinds de US Open in actie. In Zweden waren ze als eerste geplaatst en boekten hun vierde gezamenlijke toernooizege van het seizoen. Eerder waren ze ook de sterksten in Dallas, Delray Beach en op Roland Garros.  

Rojer en Arevalo hebben zich ook geplaatst voor de Nitto ATP Finals, die in november in Turijn plaatsvinden.