Maikel 4 (4)

Wereldklasse en koninklijk bezoek tijdens Wheelchair Tennis Masters in Oss

Van 30 oktober t/m 6 november 2022 gaan de beste rolstoeltennissers van 2022 met elkaar de strijd aan om de wereldtitels in het enkel- en dubbelspel. Sportcentrum de Rusheuvel in Oss is het decor van de NEC Wheelchair Singles Masters en de ITF Wheelchair Doubles Masters.

Namens Nederland komen veel spelers in actie, onder wie nummers één van de wereld Diede de Groot en Niels Vink. De Groot won dit jaar alle Grand Slamtoernooien. Vink was in het onderdeel quads de beste op Roland Garros en de US Open.

Landgenoten Aniek van Koot, Sam Schröder, Jiske Griffioen, Maikel Scheffers, Ruben Spaargaren en Tom Egberink behoren ook tot de wereldtop en hebben zich gekwalificeerd voor het internationale eindejaarstoernooi. ‘Nederland is een aansprekend en toonaangevend rolstoeltennisland en daarom is het fantastisch dat we de beste rolstoeltennissers van de wereld weer in ons eigen land in actie kunnen zien’, aldus Jacco Eltingh, Technisch en Commercieel Directeur KNLTB.

Gedurende het finaleweekend mogen de spelers zich verheugen op hoog bezoek. Op zaterdagmiddag 5 november rijkt Minister voor Langdurige Zorg & Sport Connie Helder de prijzen uit bij één van de finales. Op zondag 6 november bezoekt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet het evenement. Die middag zal er gelegenheid zijn voor een kort fotomoment met de spelers, en zal de prinses zorgdragen voor de prijsuitreiking.

Naast internationaal toptennis worden er tal van side events georganiseerd en kunnen bezoekers zelf ervaren hoe het is om te tennissen in een rolstoel.

Voor wie de rolstoeltenniswedstrijden nog niet spectaculaire genoeg vindt, kan zich ook laten verwonderen door de kunsten van Mansour Bahrami. De befaamde baltovenaar, die bekend staat om zijn balgevoel, grappen en grollen op de baan, speelt op donderdagavond 3- en vrijdagavond 4 november demonstratiewedstrijden met topspelers uit het toernooi.

Kaarten voor de 2022 ITF Wheelchair Tennis Masters zijn vanaf € 8,50 beschikbaar.

Klik hier voor meer informatie en het volledige deelnemersveld.