MF Davis Cup finals nov 2022 Malaga wedstrijddag tegen Australie DSC05326

TeamNL Davis Cupteam loot thuiswedstrijd tegen Slowakije

In Malaga heeft de loting voor de Davis Cup Qualifiers 2023 plaatsgevonden. Nederland werd gekoppeld aan Slowakije. Het TeamNL Davis Cupteam speelt op 3-4 of 4-5 februari thuis en mag naast de locatie ook de ondergrond bepalen.

Captain Paul Haarhuis, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde, toonde zich tevreden met de loting. ‘Het is altijd fijn om in eigen land te spelen. De support van de fans is in deze landencompetitie heel belangrijk. Slowakije is een pittige tegenstander, maar toch denk ik dat wij licht favoriet zijn.’

Het TeamNL Davis Cupteam wist zich dit jaar in Glasgow door de groepsfase van de Davis Cup Finals te slaan. In de kwartfinale stopte Australië de zegereeks van Oranje. Het team met Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Tim van Rijthoven, Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop heeft aangetoond met de wereldtop mee te kunnen.

‘Onze doelstelling is om ons volgend jaar weer te plaatsen voor de groepsfase van de Finals. Op welke ondergrond dat moet gaan gebeuren bepaal ik in overleg met de spelers’, aldus Haarhuis.

De bekendste spelers van Slowakije zijn Alex Molcan en Norbert Gombos. De linkshandige Molcan is de huidige nummer 50 op de ATP-ranking, maar stond eerder dit jaar op plaats 38. Gombos staat op plaats 116 net buiten de top100 gerangschikt, maar heeft als beste positie plek 80.

Slowakije plaatste zich voor de Qualifiers ronde door thuis met 3-1 te winnen van Roemenië. De enige ontmoeting met Slowakije werd in 2005 gewonnen door de huidige nummer 27 van de Davis Cupranglijst. Nederland staat op plek 14.

Spanje en Italië hebben een wildcard gekregen en zijn net als de finalisten van dit jaar Australië en Canada verzekerd van een plek in de groepsfase van de Davis Cup Finals.

De overige ontmoetingen in de Qualifiers ronde zijn:

Kroatië – Oostenrijk
Hongarije – Frankrijk
Oezbekistan – Verenigde Staten
Duitsland – Zwitserland
Colombia – Groot-Brittannië
Noorwegen – Servië
Chili – Kazachstan
Zuid-Korea – België
Zweden – Bosnië & Herzegovina
Finland – Argentinië
Portugal – Tsjechië