Guy den Ouden

5 spelers om dit NK Tennis in de gaten te houden

Op het NK Tennis in Amstelveen strijdt van 11 tot en met 18 december de Nederlandse top om de nationale titel in enkel-, dubbelspel en rolstoeltennis. Botic van de Zandschulp, Suzan Lamens, Diede de Groot en Tom Egberink zijn de titelverdedigers in het enkelspel.

Guy den Ouden

Naast deze grote namen komen tal van jonge talenten de baan op om zich te meten met de toppers. Eén daarvan is Guy den Ouden. De twintigjarige speler uit Utrecht reikte twee jaar geleden tot de halve finale van het juniorentoernooi op Roland Garros. Inmiddels heeft hij bij de profs al vijf ITF-toernooien op zijn naam geschreven. In april reikte hij met plaats 480 tot zijn hoogste ranking. Totdat een blessure hem maanden aan de kant hield. In november maakte hij zijn rentree en speelde hij drie ITF-toernooien.

Den Ouden, die in 2021 een half jaar collegetennis speelde bij de Pepperdine University in Californië, is voor de meeste spelers zeker geen onbekende naam in het speelschema. In februari mocht hij aansluiten bij het TeamNL Davis Cupteam, dat het in Den Haag opnam tegen Canada. De hele week was Den Ouden als sparringpartner bij de ploeg betrokken en kon hij ruiken aan het grote werk.

Tijdens de NK Tennis op het Nationaal Tennis Centrum zal Den Ouden willen laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Alec Deckers

Met de tennisgenen zit het bij Alec Deckers wel snor. Niet dat zijn moeder Daphne Deckers een enorm tennistalent was, maar zijn vader Richard Krajicek overduidelijk wel.

De 22-jarige Deckers heeft veel potentie, maar kon deze in zijn prille loopbaan nog niet voor een langere periode etaleren. Diverse blessures wierpen de speler uit Muiderberg telkens terug.

Na Guy den Ouden in februari, mocht Deckers met het TeamNL Davis Cupteam mee naar de Finals in Glasgow en Malaga om te sparren. Zijn ijzersterke service en dito forehand zijn indrukwekkende wapens waarmee hij het menig deelnemer aan het NK Tennis lastig zal gaan maken.

Anouk Koevermans

Na het behalen van haar Havodiploma kon Anouk Koevermans zich vorig jaar gaan richten op haar tenniscarrière. De 18-jarige dochter van voormalig prof Mark Koevermans heeft tennis met de paplepel ingegoten gekregen. Haar zeven jaar oudere broer Guus speelde ook lange tijd mee in de top van de jeugd.

Koevermans traint net als titelverdedigster Suzan Lamens in Berkel en Rodenrijs bij Martin van der Brugghen. De voormalige trainer van Kiki Bertens stoomt Koevermans klaar voor het echte werk.

Op de wereldranglijst heeft ze dit jaar een sprong van vierhonderd plaatsen gemaakt. Bij het NK Tennis gaat ze op jacht naar een derde nationale titel. Ze was al eens de beste van Nederland tot en met 12 jaar en 16 jaar.

Anouck Vrancken Peeters

De 19-jarige Anouck Vrancken Peeters maakte dit jaar haar debuut in het profcircuit. Dat deed de Haagse niet onverdienstelijk en zag haar positie op de wereldranglijst week na week stijgen en eindigde het seizoen na veel ITF-toernooien op plek 701.

In 2019 werd Vrancken Peeters nationaal jeugdkampioene tot en met 16 jaar. Bij het NK Tennis komt de speelster van HLTC De Metselaars dit jaar voor de eerste keer in actie.

Ruben Spaargaren

Dit jaar voert Ruben Spaargaren het schema van het mannenenkelspel in het rolstoeltoernooi van het NK Tennis aan. En dat is niet verwonderlijk, want de 23-jarige speler uit Aalsmeer is de nummer één van Nederland en de huidige nummer acht van de wereld. Spaargaren is daarmee de ervaren Maikel Scheffers en Tom Egberink gepasseerd.

Op de ITF Tour boekte hij maar liefst acht toernooizeges in het enkelspel. De opvolger worden van Egberink als het gaat om de nationale titel zal ook hoog op het verlanglijstje van Spaargaren staan.