Diede de Groot ABN AMRO trofee

De Groot schrijft historie met winst ABN AMRO Open

Diede de Groot heeft opnieuw geschiedenis geschreven door de eerste editie van het vrouwenenkelspel op het ABN AMRO Open te winnen. In de eindstrijd versloeg ze haar Japanse rivale Yui Kamiji met 3-6 6-4 6-2.

De 26-jarige De Groot domineert de laatste jaren het vrouwenrolstoeltennis. Ze voert de wereldranglijst aan en heeft twee jaar achter elkaar alle Grand Slamtoernooien op haar naam geschreven.

De overwinning in de finale op het centre court van Rotterdam Ahoy betekende haar 84ste overwinning op rij. Een ongelooflijk aantal, maar nog niet in de buurt van de duizelingwekkende winstreeks van Esther Vergeer. De toernooidirecteur van het ABN AMRO Open wist tijdens haar actieve loopbaan maar liefst 470 wedstrijden aaneengesloten winnend af te sluiten.

Vergeer werd dan ook tijdens het ABN AMRO Open genomineerd voor een plaats in de Hall of Fame van het tennis.

Alfie Hewett werd voor de vierde keer op rij winnaar van het mannenenkelspel.