Niels 1

The Story Of... Niels Vink

In onze nieuwe rubriek The Story Of... vertellen we het verhaal achter de Nederlandse toptennissers. Leer de toptennissers kennen; waar komen ze vandaan en hoe beleven zij hun carrière. 

Precies één jaar geleden nam Arantxa Rus ons mee in The Story Of... met de wederopbouw van haar carrière. En spraken we Kiki Bertens over haar innerlijke strijd. Nu is het woord aan het 21-jarige rolstoeltalent Niels Vink. 

Als gevolg van een bacteriële infectie (meningokokken sepsis) toen Niels één jaar oud was, verloor hij zijn beide benen en is Niels in een rolstoel terechtgekomen. Hij werd verliefd op rolstoeltennis en behoorde binnen no-time bij de wereldtop. 

Niels, de sfeermaker  

In The Story Of... vertellen o.a. toprolstoeltennisster Esther Vergeer en Niels' zijn coach Dennis Sporrel over het optimisme en de uitstraling die Niels met zich meebrengt op én naast de tennisbaan. Een ware inspiratiebron!