IMG 4302

Selectie TeamNL Billie Jean King Cupteam voor Groep 1, Europa/Afrika Groep

Elise Tamaëla, captain van het TeamNL Billie Jean King Cupteam heeft de selectie bekend gemaakt voor de Billie Jean King Cup by Gainbridge in Turkije. Ze neemt Suzan Lamens (WTA-211), Lesley Pattinama-Kerkhove (WTA-229), Lexie Stevens (WTA-349), Demi Schuurs (WTA Doubles-11) en Bibiane Schoofs (WTA Doubles-139) mee. TeamNL speelt van 10 t/m 15 april in Antalya, Turkije met 10 andere landen in Groep 1, zone Europa/Afrika voor promotie naar de Play-offs van de Wereldgroep in november.

Captain Elise Tamaëla: “Ik ben blij dat deze speelsters zich beschikbaar hebben gesteld voor het team. Het is een nieuwe fase en een ander format dan we gewend zijn. Het wordt een intensieve week, waar je er elke dag moet staan. We spelen met 11 sterke landen om 3 plekken in de play-off ronde. Het wordt een enorme uitdaging om ons te plaatsen voor de Billie Jean King Cup Play-offs. We gaan er in ieder geval vol voor!". Kiki Bertens reist mee met het team als assistent-coach.

Billie Jean King Cup

TeamNL verloor in november het Play-off duel van Frankrijk en speelt daarom in de Groep 1, zone Europa/Afrika. De volgende 11 landen strijden in deze groep: Bulgarije, Kroatië, Denemarken, Egypte, Hongarije, Letland, Nederland, Noorwegen, Servië, Zweden en Turkije.

Tijdens dit evenement spelen de landen in 2 poules, een poule van 5 en een poule van 6 teams. Van maandag 10 t/m vrijdag 14 april worden de wedstrijden gespeeld. Tijdens elk duel worden er op één dag 2 singles en 1 dubbel gespeeld. Op zaterdag 15 april worden de play-offs gespeeld. De winnaars van beide poules spelen een play-off wedstrijd om hun positie in de Play-offs voor de Werelgroep in november te bepalen. De als tweede geplaatste teams in de poules spelen om een promotieplek en er zal een play-off gespeeld worden tussen de teams die als 3e- 5e eindigen om hun positie in de poule te bepalen.

Kijk voor meer info over de Billie Jean King Cup op www.billiejeankingcup.com