MF Davis Cup 2023 Groningen Eerste Wedstrijddagdsc04310

TeamNL speelt Davis Cup Finals tegen Kroatië, Verenigde Staten en Finland

Het TeamNL Davis Cupteam speelt de groepsfase van de Davis Cup Finals van 12 t/m 17 september 2023 in Kroatië. De loting vandaag plaatste TeamNL in groep D met de Verenigde Staten, Finland en gastland Kroatië. De 2 beste teams van deze groep plaatsen zich voor de knock-out fase van de Davis Cup Finals van 21 t/m 26 november in Malaga.

"Het is een hele pittige loting. Amerika is de sterkste uit pot drie, en die treffen wij. Het wordt een hele klus om bij de eerste 2 te eindigen. We zullen een absolute teamprestatie moeten leveren. In Glasgow hebben we vorig jaar laten zien dat alles mogelijk is met dit team, dus we gaan er voor. We spelen in Kroatië, het zou super zijn als veel Nederlandse fans ons daar komen aanmoedigen. In Glasgow en Malaga hebben we weer gezien hoe fijn die support is", luidde de eerste reactie van captain Paul Haarhuis.

Onder leiding van Paul Haarhuis won Nederland in februari in Groningen van Slowakije en plaatste zich daarmee voor de finaleronde van de Davis Cup in september 2023. De groepsfase wordt gespeeld in 4 speelsteden, Bologna, Manchester, Valencia en een nog te bepalen stad in Kroatië. De 2 beste teams van elke groep spelen in de knock-out fase van de Davis Cup Finals in Malaga van 21 t/m 27 november.

De overige groepen in knock-out fase in september zijn:

  • Groep A (Bologna): Italië, Canada, Zweden en Chili
  • Groep B (Manchester): Groot-Brittannië, Australië, Frankrijk en Zwitserland
  • Groep C (Valencia): Spanje, Servië, Tsjechië en Korea
  • Groep D (Kroatië): Kroatië, Nederland, Verenigde Staten en Finland

Tickets

De KNLTB gaat de ticketverkoop voor Nederlandse fans verzorgen. Geïnteresseerden kunnen zich daarvoor aanmelden via deze pagina, zodat ze als eerste op de hoogte zijn van de mogelijkheden.