O9A8740

Kia Eredivisie Heren van start met optreden in hoogste versnelling van Suthwalda

Appeltje eitje voor Suthwalda tijdens de eerste speelronde van de Kia Eredivisie Heren op Tweede Paasdag. De regerend landskampioen behaalde op bezoek bij Bastion Baselaar de maximale score. Inquisit Consulting Heerhugowaard klopte Spijkenisse, terwijl alle overige ontmoetingen in een gelijkspel eindigden.

Bastion Baselaar – Suthwalda 0-6
De reis van Zuidwolde naar Rosmalen legde voor Suthwalda bepaald geen windeieren. Alle partijen werden overtuigend gewonnen door de regerend kampioen. Alleen Jarno Jans had het lastig tegen Phillipe Drouen. Jans won uiteindelijk in de tiebreak van de derde set.

Niels Visker, Sem Verbeek en Tim van Terheijden klopten probleemloos hun tegenstanders in zowel enkel- als dubbelspel. Lukas Gruben, Roeland van de Vorst, Frank van Gils en Mats Davids gedesillusioneerd achterlatend vertrok Suthwalda terug naar het noorden.

Inquisit Consulting Heerhugowaard – Spijkenisse 4-2
De basis voor de thuiszege van Inquisit Consulting Heerhugowaard op Spijkenisse werd gelegd in de singles. De club uit Noord-Holland kwam na de individuele nummers op een 3-1 voorsprong tegen de zuiderbuur. Bart de Gier klopte Glenn Smits in straight sets. Dax Donders had drie sets nodig tegen Jurriaan Bol. Teun Rozenberg was ook in drie sets sterker dan Thorsten Sollie. Jannick Lupescu zorgde voor het eerste punt namens Spijkenisse door te winnen van Jeroen van der Ven.

Beide dubbels werden via een matchtiebreak gedeeld. Het duo Donders/De Gier was met 10-8 in de beslissende set te sterk voor Smits/Vergeer. Het bezoekende koppel Sollie/Bol was op vreemde bodem met 11-9 net iets koelbloediger dan Van der Ven/Mak.

Leimonias FDJ Advocaten – Naaldwijk 3-3
De ontmoeting tussen Leimonias FDJ Advocaten en Naaldwijk ging de gehele dag gelijk op. Het was dan ook niet toevallig dat deze Zuid-Hollandse derby in een gelijkspel eindigde.

De zege van Lennart van der Linden op Frank Jonker was een eitje. De thuisspeler gunde zijn opponent slechts één game. Thijmen Loof zette de bezoekers uit Naaldwijk naast Leimonias FDJ Advocaten door een foutloze tiebreak in de derde set te spelen tegen Roland Stuurman.

Eerste heer van Leimonias FDJ Advocaten Michiel de Krom rechtte in de derde set zijn rug (6-1) en versloeg Christopher Heyman. Stijn Pel bracht Naaldwijk weer langszij door de beslissende set tegen Zachary Eisinga met 6-4 naar zich toe te trekken, waardoor na de singles de stand 2-2 was.

Omdat beide dubbels in twee sets eerlijk werden verdeeld kwam er geen winnaar uit de strijd.

Nieuwerkerk – Lewabo Huisman Groep 3-3
Grote man bij Lewabo Huisman Groep was de pas 14-jarige Thijs Boogaard. Door zowel zijn single als dubbel te winnen had hij een belangrijk aandeel in het 3-3 gelijkspel tegen Nieuwerkerk.

Boogaard en Stefan Wauters zorgden namens Lewabo Huisman Groep voor de punten in het enkelspel door respectievelijk Alban Meuffels en Daniel Verbeek te verslaan. Voor het thuisspelende Nieuwerkerk boekte Guy den Heijer een nipte zege op Thiemo de Bakker en had Jeroen Camfferman ook drie sets nodig om Michel Meijer van zich af te schudden.

Boogaard en De Bakker dubbelden beter dan Camfferman en Verbeek. Meuffels en Den Heijer deden dat op hun beurt weer beter tegen Remko de Rijke en Wauters, waardoor de 3-3 eindstand een feit was.

Alle uitslagen van speelronde 1 bekijk je hier.

Speelronde 2 zondag 16 april
Lewabo Huisman Groep – Bastion Baselaar
Suthwalda – Nieuwerkerk
Spijkenisse – Leimonias FDJ Advocaten
Naaldwijk – Inquisit Consulting Heerhugowaard

Stand na speelronde 1
Suthwalda 6 punten
Inquisit Consulting Heerhugowaard 4 punten
Leimonias FDJ Advocaten 3 punten
Naaldwijk 3 punten
Lewabo Huisman Groep 3 punten
Nieuwerkerk 3 punten
Spijkenisse 2 punten
Bastion Baselaar 0 punten