HK220304 290

Van de Zandschulp moet zijn langgekoesterde eerste ATP-titel uitstellen

Botic van de Zandschulp heeft zijn tweede finale op de ATP Tour niet kunnen winnen. In München kon hij vier wedstrijdpunten niet verzilveren tegen Holger Rune. De Deen won uiteindelijk met 6-4 1-6 7-6(3).

In de Zuid-Duitse stad stonden Van de Zandschulp en Rune voor de tweede keer op rij tegenover elkaar in de finale. Vorig jaar moest de Nederlandse nummer één halverwege de eerste set de strijd staken in verband met ademhalingsproblemen.

Van de Zandschulp wist zich dit jaar te plaatsen door in de halve finale in straight sets af te rekenen met Taylor Fritz. Rune was beter dan Christopher O'Conell uit Australië.

In de titelstrijd had Van de Zandschulp drie keer de mogelijkheid om de partij op eigen service af te maken. Rune leek last van zowel schouder als enkel te hebben, maar bleef wonderbaarlijk genoeg op de been.

In de tiebreak van de derde set benutte de winnaar van vorig jaar zijn eerste matchpoint.