C6A3438

Leimonias FDJ Advocaten prolongeert titel Eredivisie Gemengd in eigen huis

Leimonias FDJ Advocaten heeft voor de 24ste keer de landstitel in de Eredivisie Gemengd veroverd. In een zinderende finale van de play-offs was de Haagse club te sterk voor Greenberg Nielsen Zandvoort.

Het finaleweekend werd op Leimonias gehouden, doordat de club uit Zuid-Holland vorig jaar ook de beste van Nederland in de gemengde competitie was. Leimonias FDJ Advocaten plaatste zich als nummer één van de reguliere competitie voor de play-offs. In de halve finale werd provinciegenoot Naaldwijk met 4-2 verslagen.

Greenberg Nielsen Zandvoort sloeg zich via Schoonderbeek Bouw ALTA naar de eindstrijd.

De titelstrijd ging lange tijd volledig gelijk op. Namens Leimonias FDJ Advocaten versloeg Andrea Lazaro Gracia Lesley Pattinama-Kerkhove met 6-3 6-0. Quirine Lemoine bracht Greenberg Nielsen Zandvoort langszij door Isabelle Haverlag met 6-2 6-1 aan de kant te zetten.

De singles bij de mannen werden ook eerlijk verdeeld. Jesper de Jong was met 6-1 6-1 duidelijk een maatje te groot voor Max Houkes. De sterke Spanjaard Javier Barranco Cosano, die tot dan toe al zijn singles had gewonnen, kende alleen in de openingsset tegen Alec Deckers tegenstand. Hij won met 7-6(3) 6-1 en bracht daarmee de finale weer in volledig balans: 2-2.

De dubbels moesten de beslissing brengen. Lazaro Garcia en Haverlag wisten in straight sets het duo Lemoine/Pattinama-Kerkhove te verslaan: 6-4 6-4 en sleepten daarmee het belangrijke derde punt binnen.

Dat betekende dat Leimonias FDJ Advocaten aan slechts één gewonnen set genoeg had om de landstitel voor het tweede jaar op rij binnen te slepen. De eerste set werd echter met 7-5 gewonnen door Zandvoorters Bart Stevens en Sander Arends.

Aangemoedigd door het thuispubliek wisten Barranco Cosano en Michiel de Krom het tweede bedrijf met maar liefst 6-0 naar hun toe te trekken, waardoor Leimonias FDJ Advocaten niet meer kon worden achterhaald.

De derde set werd niet meer gespeeld, maar de champagne wel ontkurkt. De einduitslag werd bepaald op 4-2 met een set voordeel voor Leimonias FDJ Advocaten dat nog een jaar de beker in het clubhuis mag bewaren.