MF Libema Robin Haase

Libéma Open van start met veel Nederlanders op de baan

Libéma Open (10-18 juni) gaat zaterdag van start met veel Nederlanders direct in actie.

Het kwalificatietoernooi is ijzersterk. Alec Deckers, Robin Haase en Noah Gabriel zien onder anderen voormalig finalist David Goffin in het schema staan. Bij de vrouwen komt tweevoudig winnares CoCo Vandeweghe in actie. Lexie Stevens, Eva Vedder en Jasmijn Gimbrére zijn de Nederlandse troeven.

Zaterdag en zondag wordt gestreden om een felbegeerde plek in het hoofdschema van zowel het WTA- als ATP-toernooi.

Daniil Medvedev voert de plaatsingslijst in het hoofdtoernooi aan gevolgd door Jannik Sinner. Tallon Griekspoor en Gijs Brouwer houden de Oranje eer hoog. Bij de vrouwen is Veronika Kudermetova de topseed gevolgd door Liudmila Samsonova en Victoria Azarenka.

Bianca Andreescu en Venus Williams zijn andere grote namen die vanaf maandag het centre court betreden. Williams is al enkele dagen neergestreken in ’s-Hertogenbosch en heeft al een aantal trainingssessie achter de rug. Lesley Pattinama-Kerkhove staat met een wildcard ook in het hoofdtoernooi.

Meerdere landgenoten vinden we ook terug in de dubbelschema’s.

Nummer één en titelhouder Wesley Koolhof en Neal Skupski, Matwé Middelkoop en Bart Stevens, Jean-Julien Rojer met zijn vaste partner Marcelo Arevalo, dubbelspecialisten Sander Arends en David Pel en het gelegenheidskoppel Robin Haase/Tallon Griekspoor.

Demi Schuurs en Elise Mertens stappen als lijstaanvoerders zij aan zij de baan op. Lesley Pattinama-Kerkhove en Bibiane Schoofs hebben een wildcard voor het dubbelspel.

Het promodorp is zaterdag en zondag al volledig geopend dus een bezoek aan Libéma Open is komend weekend zeker de moeite waard.