286354105 601912891296079 3106815543209798498 n

Rolstoeltennissers van start op Roland Garros

De schema’s van het rolstoeltennis zijn op de Grand Slams uitgebreid naar 16 spelers.

Bij de vrouwen is Diede de Groot de torenhoge favoriet. Samen met Jiske Griffioen is zij terug te vinden in het vrouwenenkelspel. Tom Egberink, Maikel Scheffers en Ruben Spaargaren komen in het mannenenkelspel in actie. Niels Vink en Sam Schröder zijn de grote namen bij de Quads.

Drievoudig Roland Garroskampioene De Groot opent haar nieuwe titeljacht tegen de Franse wildcardspeelster Emmanuelle Morch. Griffioen neemt het in de openingsronde op tegen Macarena Cabrillana uit Chili.

In het mannenenkelspel is Egberink gekoppeld aan topseed Alfie Hewett. Scheffers ontmoet een andere Brit in de persoon van Gordon Reid. Spaargaren neemt het op tegen het Japanse talent Takashi Sanada.

De als eerste geplaatste Vink treft bij de Quads de Canadees Robert Shaw. Schröder is als tweede ingeschaald en opent zijn campagne tegen Donald Ramphadi uit Zuid-Afrika.

Voor meer informatie, planning en uitslagen klik je hier.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via de Eurosport.nl.