HK220522 275

Van de Zandschulp en Griekspoor treffen qualifier in Parijs

De loting voor Roland Garros is geweest, maar zowel Botic van de Zandschulp als Tallon Griekspoor weet nog niet wie hij in de openingsronde treft. Beiden nemen het op tegen een speler uit het kwalificatietoernooi.

Van de Zandschulp is in Parijs als 25ste ingeschaald. Als hij zijn eerste partij weet te winnen dan is Zhizhen Zhang of Dusan Lajovic zijn volgende tegenstander.

Griekspoor maakte bij het ATP-toernooi van Geneve zijn comeback na vier weken aan de kant te hebben gestaan met een enkelblessure. Hij versloeg Stefano Travaglia, maar kon vervolgens niet aantreden tegen Nicolas Jarry.

Als Griekspoor door de eerste ronde op Roland Garros komt dan staat een duel met David Goffin of de als 13de geplaatste Hubert Hurkacz op het programma.

Jesper de Jong begon tijdens de loting aan zijn laatste ronde van het kwalificatietoernooi tegen Hamad Medjedovic. Als hij de Serviër zou weten te verslaan plaatste hij zich voor de eerste keer voor een Grand Slamtoernooi, maar ondanks een vliegende start verloor hij in drie sets: 6-0 2-6 2-6. 

Medjedovic is een mogelijke tegenstander voor Van de Zandschulp of Griekspoor.