Sportcampus Zuiderpark Fed Cup

Datum

Locatie & plaats

Turkije
Antalya

Billie Jean King Cup

TeamNL speelt van 10 t/m 15 april in Antalya, Turkije met 10 andere landen in Groep 1, zone Europa/Afrika voor promotie naar de Play-offs van de Wereldgroep in november. TeamNL bestaat uit de speelsters Suzan Lamens (WTA-211), Lesley Pattinama-Kerkhove (WTA-229), Lexie Stevens (WTA-349), Demi Schuurs (WTA Doubles-11) en Bibiane Schoofs (WTA Doubles-139).

De landen die om promotie spelen zijn Bulgarije, Kroatië, Denemarken, Egypte, Hongarije, Letland, Nederland, Noorwegen, Servië, Zweden en Turkije.

Tijdens dit evenement spelen de landen in 2 poules, een poule van 5 en een poule van 6 teams. Van maandag 10 t/m vrijdag 14 april worden de wedstrijden gespeeld. Tijdens elk duel worden er op één dag 2 singles en 1 dubbel gespeeld. Op zaterdag 15 april worden de play-offs gespeeld. De winnaars van beide poules spelen een play-off wedstrijd om hun positie in de Play-offs voor de Werelgroep in november te bepalen. De als tweede geplaatste teams in de poules spelen om een promotieplek en er zal een play-off gespeeld worden tussen de teams die als 3e- 5e eindigen om hun positie in de poule te bepalen.

Volg de Billie Jean King Cup via onze Instagrampagina, Twitter of Facebook.